Logo Tłumacza Migam

Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej

Samorząd Województwa Mazowieckiego po raz drugi realizuje konkurs fotograficzny „Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej”. Skierowany jest on do osób, których interesuje fotografowanie, zarówno amatorów jak i profesjonalistów

Ilustracja do artykułu r3d1nFqGiWmso2uDZA,fk.jpg

Warunkiem koniecznym do udziału w Konkursie jest fakt zamieszkania na terenie województwa mazowieckiego.

Głównym celem konkursu jest edukacja w obszarze produktów tradycyjnych i lokalnych, zwiększanie poczucia tożsamości regionalnej wśród uczestników oraz zachęta do lepszego poznania tradycji kulinarnych regionu Mazowsza. Konkurs promuje atrakcje kulinarne Mazowsza oraz produkty regionalne z logo Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze, jak również upowszechnia  modę na fotografię kulinarną, która jest podróżą przez świat pełen kolorów, struktur, smaków, zapachów i kompozycji.

Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach tematycznych: „Z Listy Produktów Tradycyjnych”, „ Z Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze”, podzielonych na 10 podkategorii: produkty mleczne, produkty mięsne, produkty rybołówstwa, warzywa i owoce, wyroby piekarnicze i cukiernicze, oleje i tłuszcze, miody, gotowe dania i potrawy, napoje, inne.

Nabór prac konkursowych trwa do 7 czerwca 2019 r.

Regulaminem konkursu wraz z formularzami zgłoszeń dostępny jest na stronach internetowych: https://www.mazovia.pl/konkursy--szkolenia/inne/art,154,nabor-do-mazowieckiego-konkursu-fotografii-kulinarnej-wydluzony-do-7-czerwca-br-.html oraz http://mazowieckie.ksow.pl/news/entry/14344-nabor-do-mazowieckiego-konkursu-fotografii-kuli.html.


źródło:
informacja Departamentu
Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich
Urzędu Marszałkowskiego w Warszawie

Powrót na początek strony